Osada powstała z miłości do natury i jedzenia. Do kuchni pełnej szacunku do produktów i staropolskich receptur.

W Karczmie Myśliwskiej naszą bazą jest tradycja, którą odważnie łączymy z nowatorskim podejściem do gotowania.

Wyśmienite menu to podstawa. Jednocześnie pamiętamy o tym, by Goście spędzili u nas czas miło, w przytulnym i przyjemnym wnętrzu. Dlatego ważny jest sielski klimat Karczmy, taras z widokiem na padok i Drwęcę, plac zabaw umilający najmłodszym czas oczekiwania na posiłek.

Spotkajmy się w naszej Karczmie, zapraszamy.

GODZINY OTWARCIA

(codziennie)

13:00

od

21:00

do

KARCZMA

Nazywana jest często „sercem Osady”. To tutaj Szef Kuchni pracuje nad tym, aby nasze niepowszednie, choć tradycyjne polskie potrawy budziły zachwyt Gości.

Pracujemy na świeżych produktach od lokalnych dostawców. Sami wędzimy sery, wędliny, kiełbasy i rozmaite mięsa. Przygotowujemy konfitury i sosy, które są dopełnieniem naszych dań. Pieczemy ciasta. Uprawiamy ogródek, z którego pochodzą zioła nadające potrawom doskonałego smaku i aromatu.

Menu Karczmy Myśliwskiej

NASZE PRODUKTY

Produkcja wyrobów własnych to nasza pasja. Jesteśmy dumni mogąc przypomnieć Wam smaki wyrobów bez sztucznych dodatków i konserwantów.

Słyniemy z produkcji:

  • Osadowych serów twarogowych świeżych i wędzonych,
  • wędlin i kiełbasy wędzonych w tradycyjnej wieży kresowej,
  • pasztetów mięsnych i wege,
  • olejów tłoczonych na zimno i octów owocowych,
  • przetworów warzywnych i owocowych,
  • Osadowych alkoholi rzemieślniczych.

OSADOWE ALKOHOLE RZEMIEŚLNICZE

Pomysł na stworzenie linii rzemieślniczych, Osadowych alkoholi zrodził się w 2019 roku. Od pomysłu do realizacji upłynęło kilka miesięcy, a pod koniec 2020 roku mogliśmy poszczycić się pierwszym Osadowym trunkiem – Miodulą Osadową.

Przygotowane od początku do końca w Karbówku, na bazie najwyższej jakości miodu. Leżakowane w beczkach dębowych.

ZAKĄTKI GRILLOWE

W krajobraz Osady harmonijnie wpisują się cztery urokliwe Zakątki Grillowe, oddawane do dyspozycji Gościom planującym imprezę rodzinną, firmową czy też piknik w gronie przyjaciół.

Każdy z zakątków zaaranżowany został w nieco innym charakterze. Pierwszy, w którym ugościć można około 30 osób to historyczny Wiatrak, drugi – do 60 osób to przytulna, myśliwska Hubertówka z urokliwym kominkiem, trzeci to staropolska Kuźnia – zakątek dla 100 osób, czwarty – największy, przeznaczony na biesiady dla 1000 osób to Dom Rybaka.

BANKIET

Osada Karbówko to miejsce otwarte nie tylko dla Gości przyjeżdżających do Karczmy, to również szeroka oferta usług bankietowych.

Zespół wykwalifikowanych kucharzy i kelnerów uczyni każde przyjęcie wykwintnym serwując doskonałe dania kuchni polskiej i myśliwskiej.

EUROPEJSKA SIEĆ REGIONALNEGO DZIEDZICTWA KULINARNEGO

Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego to zrzeszenie restauratorów, producentów i przetwórców z poszczególnych regionów Europy, którym przyświeca wspólny cel – zachowanie i rozwój regionalnych tradycji kulinarnych, charakterystycznych dla poszczególnych regionów.

Hotel Osada Karbówko Wellness & SPA od 2012 roku należy do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Naszą pasją jest promowanie regionalnych produktów i potraw, a także zachowanie lokalnych tradycji kulinarnych.

REZERWACJA

Jeśli jesteś zainteresowany rezerwacją stolika w Karczmie, napisz do nas lub zadzwoń.

Informujemy, że rezerwacje na niedzielę przyjmowane są tylko na godzinę 13:00.

Rezerwacja, aby była przyjęta musi zostać POTWIERDZONA E – MAILEM przez obsługę Recepcji.

Karczma:

+48 56 683 70 30

*W godzinach 11:00 – 21:00

Recepcja hotelu:

+48 56 683 96 01

*Czynna przez całą dobę